IK DOE EEN CURSUS!

EN GELOOF HET ZELF BIJNA NIET;-)

Eerste cursusopdracht aquarel

VOOR HET EERST IN MIJN LEVEN DOE IK VOOR MIJN HOBBY EEN ECHTE BETAALDE (ONLINE) CURSUS! DEZE WEEK BEN IK BEZWEKEN;-)

Nou ja, niet zomaar hoor, want ik kan soms erg lang nadenken voor ik bepaalde stappen zet. Ik broed dan in stilte. Dat doe ik bewust want mijn omgeving zal zeggen: 'Joh, als het kan moet je het gewoon doen!'

 

Daar hebben ze wel gelijk in maar ik wil soms eerst zelf even sudderen:

  1. is het geen bevlieging
  2. maak ik hem af
  3. kan ik het gebruiken enz.

Mijn eigen conclusie:

  1. nee, want ik heb deze hobby al zo lang en ben er nu weer zo intensief mee bezig
  2. o ja, zeker weten. Zeker, zeker, zeker weten!
  3. toch wel; ik zie vaak dat ik ervaring, inzicht en vaardigheden mis op alle vlakken!

Dus ben ik gestart, helemaal zonder overleg met de omgeving! Dat is lef hebben hè;-) 

OEFENINGEN GEBRUIKEN

Digitale aquarel ovaal kader met bloemen

Een ervaren, professionele aquarellist zal hartelijk lachen maar misschien ook dit herkennen: de eerste oefeningen zijn zó lieflijk en geweldig in je eigen ogen dat je er wat mee wil doen. Zó zonde om weg te stoppen!

 

Dus heb ik besloten dat ik al mijn cursusopdrachten ga verwerken in een projectje met behulp van Photoshop, ook een grote liefde van mij;-) De eerste opdracht (zie afbeelding bovenaan de pagina) transformeerde tot deze met het kader.

 

De cursus speel ik af op de computer. Ik bekijk een les eerst rustig. Dan start ik weer bij het begin en doe mee op mijn iPad. 

 

Als de les is afgelopen maak ik hem nog eens maar dan zonder de computer erbij. Ik gebruik mijn eigen oefening en maak ze uit het hoofd na. De dame die les geeft heb ik gevonden op YouTube en heeft de cursus heel overzichtelijk gemaakt. Het enige nadeel is dat ze snel praat dus ik moet vaak de spatietoets op de computer gebruiken om haar even de mond te snoeren. We willen wel werkjes maken die er acceptabel uitzien toch?

 

Vanaf nu kan ik dus niet meer zeggen dat ik compleet autodidactisch ben maar daar kan ik mee leven.  

GEZONDE VERSLAVING

Inmiddels heb ik les 1 afgerond. Deze les had 3 oefeningen: nr. 1 staat hierboven en 2 en 3 zie je hieronder. Nog 8 lessen te gaan. Yeeeh!

 

Als ik zie wat er nog gaat komen wordt ik enorm hebberig. Ik bedoel, ik wil het allemaal maken maar wel nú. Gewoon. Dat ik niks anders wil doen ook. Een soort van staken maar wel bezig zijn. Lekker een verslaving kweken. Niks ongezonds aan, toch?

Oefenopdracht aquarel bloemen
Oefenopdracht aquarel bloemen in pot

In een van de lessen die nog komen ga ik leren vazen en potten te maken. De terra cotta pot die ik hier heb gebruikt is 'geleend' van een stockfoto.

 

Ik geniet echt van het zachte en transparante van aquarel.

 

Owww, nog 10 maanden te gaan tot mijn pensioen. 9 Letters, 2 woorden: DUURT LANG! 


GRATIS

Hoewel ik gek ben op gratis leerstof en dat zeker ook zal blijven, zie ik nu wel het voordeel van iets opbouwen. Beter begrijpen waar je mee bezig bent. Pfoe, ik heb nog zó'n lange weg te gaan, maar het is geweldig dat je vanaf het begin resultaat ziet! 

 

Wil je iets vragen of weten? Dat kan onder de blogs (ik kan daar alleen geen antwoord geven helaas), via het Contactformulier of via Facebook.

 

Zo, ik gooi snel oefening 3 hieronder en dan heb ik nog tijd voor een nieuwe les. O nee, eerst wat huishoudelijke zaken regelen. Chips, daar heb ik een soort van zó géén zin in! Eigenlijk ben ik daar allergisch voor. Ik doe het wel, en ook nog goed, maar jonge wat zonde van mijn tijd. Ken je dat???

Oefening aquarel bladeren
Krans aquarel met tekst

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Siny de Deugd owner by madebysiny.com
Decoratief element