WAT IK NOG MEER LEERDE

OPDRACHT 2

VOOR HET EERST IN MIJN LEVEN DOE IK EEN BETAALDE CURSUS (DIGITAAL AQUARELLEREN). DIT IS HET VERVOLG

Aquarel, los boeket
Aquarel, los boeket bewerkt in Photoshop

Nou, de cursus heb ik inmiddels afgerond. Én, zoals beloofd, heb ik van elk werk een bewerkte versie gemaakt in Photoshop.

 

Opdracht 2 was een los boeket in zachte kleuren. Nou hou ik zo van lichte kleuren, maar als ik foto's bewerk in Photoshop kies ik regelmatig voor een donkerder uitstraling.

 

Hoogstwaarschijnlijk heb ik gewoon een afwijking;-)


OPDRACHT 3

Aquarel boeket gebonden met touw
Aquarel boeket gebonden met touw, bewerkt in Photoshop

Deze opdracht moest gemaakt worden door het overtrekken van een foto. Daarna de foto verwijderen en de schets inkleuren. 

 

Voor mij was vooral dat touwtje een openbaring. Dat je dat zomaar simpel en snel kan 'schilderen'! En het lijkt ook nog op een touwtje;-)

 

Het is natuurlijk allemaal digitaal en ook nog nagemaakt van een foto, maar wat hou je er een leuk resultaat aan over! Bruids-waardig!


Digitaal aquarel in Procreate van bruidsboeket

Omdat ik elke opdracht nog een keer maak maar dan naar eigen idee had ik bovenstaand bruidsboeket uitgekozen. Ik kan dan niet iets simpels zoeken hè? Best wel irritant eigenlijk. Ik ga gewoon voor mooi en dat moet dan gemaakt worden. Nou, dat heb ik geweten! Een aardige variant op bloed, zweet en tranen. Oké, het eindresultaat is niet 's werelds mooiste digitale aquarel, maar hé, ik zit nog op les hè ;-)

SCHATTIGE OEFENINGEN

Aquarel van vaas met bloemen
Aquarel van terra cotta potje met bloemen
Aquarel van emmer met lavendel
Aquarel van kan met korenbloemen

Dit was serieus leuk om te doen. Er hadden wat mij betreft nog wel 100 verschillende combinaties mogen volgen! Het vaasje en de blauwe kan zijn absoluut mijn favorieten:-) Nou gaat er veel tijd zitten in iets doen met elk afzonderlijk werk, dus deze 4 heb ik gecombineerd. Soms mag het makkelijk toch? Resultaat hieronder.

Bankje met 4 schilderijtjes in aquarel
Aquarel van roze bloemenkrans
Aquarel van bloemenkrans als klok

De een na laatste les was het maken van deze krans. Er werd steeds goed uitgelegd hoe je iets kan berekenen om een evenwichtig resultaat te krijgen. 

Deze was handig: je maakt een halve krans, kopieert hem, draait de kopie en zet hem er tegenover. 

 

In plaats van tekst heb ik er wijzers in gezet. Is weer eens wat anders en wel toepasselijk nu.


Aquarel bloemstuk
Aquarel bloemen op muur geschilderd

Les 9 was de laatste helaas. Een mooi bloemstuk dat ik meteen heb 'gepromoveerd' tot kopfoto van deze website en ook als omslagfoto op Facebook. Hij leek me ook als grote muurschildering prachtig, dus dat heb ik achteraf in Photoshop gedaan.

 

Voor mij is het duidelijk: autodidactisch zijn is geweldig (en het goedkoopst;-), maar soms is het goed om wat dieper op de materie in te gaan. Ik begin pas en ook al maak ik al leuke dingen, ik ben er nog laaaaang niet maar ik ben hongerig genoeg dus op naar het volgende blog.

 

Daarin plaats ik o.a. een korte video waarin je kunt zien hoe ik worstel met een simpel ogende bloemenkrans;-)

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Siny de Deugd owner by madebysiny.com
Decoratief element