LANG GELEDEN...

ER WAS EENS...

WANNEER BEN IK BEGONNEN? DAT ZAL ROND 1985 ZIJN GEWEEST. LANG GELEDEN DUS;-) IK WILDE PROBEREN TE SCHILDEREN MET OLIEVERF, ACRYL- EN WATERVERF. EN TEKENEN EN KLEUREN. O JA, ÉN PASTEL

Nou heb ik niet gauw dat ik álles wil, maar toen wel. En geduld was een schone zaak want alles in een keer kopen was veel te duur. Dus dat werd sparen en op verlanglijstjes zetten en sparen en sparen en... En uiteindelijk heb ik beetje bij beetje de hele reut aangeschaft. Ik heb een aantal jaren geschilderd en toen verdwenen de spullen in de kast. Maar... ik heb ze nóg! 

3 Kleine aquarels

Die spullen bederven niet, hooguit zal de olieverf hard geworden zijn maar het idee dat alles voor het grijpen ligt vind ik heerlijk.

 

Ik ben ervan overtuigd dat het moment komt dat ik naast digitaal ook het 'echte' werk weer eens wil proberen, maar ik ben nu eerst digitaal schilderen aan het ontdekken en dat is zó verschrikkelijk leuk! Er valt ongelofelijk veel te ontdekken. Internet, en met name YouTube zijn daarbij een uitkomst want ik ben een pure autodidact.

 

Op Youtube heb ik inmiddels een paar favorieten die verschillende stijlen hanteren en dat is leuk, afwisselend en zeer leerzaam! Misschien ken je ze al maar ik zal onder dit artikel wat namen met links zetten zodat je zelf kunt kijken of er iets voor jou bij zit. 


EEN PAAR OVERGEBLEVEN WERKJES

Kleurpotlood afbeelding van appels

De plaatjes op deze pagina zijn werkjes uit vroeger tijden en zijn foto's van foto's, maar geven een beetje een indruk van wat ik maakte.

 

De eerste foto: 3 kleine naakten in aquarel. Niet echt mijn onderwerp om te schilderen maar je moet het een keer geprobeerd hebben;-)

 

De tweede foto: een kleurpotlood-werk. Als je tekent en/of schildert is kijken erg belangrijk. En niet alleen kijken: ook echt ZIEN! Daar zit nog wel een verschilletje tussen. Goed tot je door laten dringen waar je naar zit te kijken. Vaak was ik klaar met een project, bekeek ik het de volgende dag eens goed en dacht: 'Je had je ogen dicht tijdens het kijken mama!' En toch leer je heel veel van je eigen fouten.

 

De derde foto: een aquarel van bloemen op vaas die uiteindelijk bij een buurrouw aan de muur is beland. 

 

Ik weet niet hoe het bij jou is maar ik blijf fouten maken en dat zal altijd zo zijn. Het lijkt misschien dat ik heel goed kan tekenen en schilderen, maar ik ben echt nog een kneus hoor! Ik heb voorbeelden nodig en mensen die laten zien hoe het moet. Op de time-laps video's bij mijn foto's zie je dat ook vaak terug. Niet goed... overnieuw... nóg niet goed...opnieuw... Afijn, ik hoef geen Rembrandt te worden, het plezier en de ontspanning zijn het doel en als er iets uitkomt wat de moeite waard is dan ben ik allang blij.


ERVARING UITWISSELEN

Aquarel van vaas met bloemen oranje

Naast fotobewerking en schilderen vind ik websites bouwen geweldig! Vandaar ook deze site. Vroeger verdween al mijn werk in mappen; soms vond iemand iets heel mooi en dan gaf ik het weg. Ik heb ook werkjes ingelijst om in huis te hangen maar verreweg het meeste verdween in de duisternis;-)

 

Nu zal mijn werk nog steeds niet bij Sotheby's onder de hamer komen maar het is wel heel leuk om door middel van het internet een soort etalage te hebben waar je dingen kunt delen. Er is ook een Facebookpagina voor 'Made By Siny' en hoop dat er mensen zijn die dezelfde liefhebberij(en) hebben en ervaringen daarop willen delen. Samen trots zijn op goede resultaten en samen in een deuk liggen om de miskleunen die we maken!

 

Wat ik zelf hoop is een bepaalde richting te vinden waarin ik het best ben. Nu vind ik alles leuk om te proberen en ik denk dat dit ook mijn vaardigheden ten goede komt maar iets minder verschillende onderwerpen mag straks wel van mij. Ik laat het weten als ik zover ben. Nu nog niet. Heb geduld. Komt vanzelf. Of niet. Weet je... we zien wel;-)

Hieronder vind je een aantal YouTubers die mij goed op weg hebben geholpen en dat nog steeds doen! Een aantal projecten op mijn site heb ik dankbaar nagemaakt want zij geven uitleg op een voor mij heel prettige manier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0
Siny de Deugd owner by madebysiny.com
Decoratief element